Сунце Св. Саве

sv-sava-2016

Слике - Pictures

У сусрет нам долази још један велики дан, слава наше Црквеношколске општине, Светог Саве. Као и увек, у недељу непосредно пре великог празника, у нашој Цркви се одржава свечана Светосавска академија. Тако је било и 24. јануара. 2016.год. 

Кумови славе ове године су били Горан и Шила Тубић, активни чланови наше заједнице, који су се као прави и пожртвовани домаћини потрудили да припреме лепо декорисану салу, тако и свечани славски ручак, а сви гости су заиста уживали и предивној атмосфери, опуштеној и веселој, раздраганој , предивним осмесима свечано обучених малишана који су, уз предан рад и труд својих учитељица Лидије Петровић, Јелене Поповић, Слађане Бајкин и Драгане Радмановић припремили и ове године Светосавску академију и наступили уз најмлађе групе фолклорног ансамбла “Вук Караџић".

Госте је на почетку поздравиоЈанко Вујновић председник Црквено-школске општине Светог Саве, подсећајући на живот нашег светитеља, али и на то да само опстаје онај народ који држи до своје вере, традиције и културе. 

Најмлађа фолклорна група је измамила осмехе на лицима свих присутних. Иако мали, неки чак и не старији од 3 године,  играли су складно, озбиљно схватајући свој задатак. 

Потом су ученици школе "Свети Сава” извели драмски комад "Сунце Светог Саве", који је одисао како историјским чињеницама, тако и веома комичним сценама и моментима из реалног живота наше Црквено-школске заједнице. Наша деца, озарена аплаузима и смехом публике, показала су се као сјајни и даровити глумци. 

Много деце је рецитовало и песме у препуној сали цркве, испуњеној поносним осмеснима и сузама радосницама родитеља, бака и дека, али и публике која је заиста уживала у опуштеној атмосфери која је и децу понела, па су поносно, радосно изговарали стихове, некада са "изломљеним" српским језиком, некада и са помало треме, али свеједно, са пуно љубави. Било је тако лако осетити и њихову међусобну блискост , заједништво, и изнад свега, љубав која их веже.

Ове године, програм су водиле две младе даме, Исидора Башановић и Нина Бајкин. Иако тек средњошколке, свој задатак су обавиле веома професионално и спретно. Дивно је видети децу наших преданих и пожртвованих чланова , како иду путем својих родитеља и стазом Светосавља и православља, посебно у ова тмурна времена.

И наравно, захвалност дугујемо нашим сестрама из "Кола Српских Сестара", које су својим вредним рукама и издвојеном времену опет учиниле да и овај догађај прође на најлеши могући начин.

Марија Станојевић

You are here: Home Новости Вести из цркве Сунце Св. Саве

Login