Прослављена храмовна слава

slava-2016

 

СЛИКЕ

 

08. маја 2016.г. наша ЦШО Св. Саве у Ванкуверу је прославила своју храмовну славу - Спаљивање моштију Св. Саве. Кумови овогодишње прославе Ален и Александра Пуача ,са синовима Филипом и Сашом, уз велику помоћ вредних сестара спремили су славски ручак за све парохијане. Трпеза љубави уследила је после св. Литургије и крсног хода око наше светиње.

По устаљеном обичају на овај дан се завршава школска година Српске школе и овим поводом учитељице заједно са децом су припремили разноврсан и богат културно-забавни програм.

Водитељ програма је била учитељица Слађана Бајкин, а на почетку се свима присутнима обратио о.Марко рекавши неколико речи о Св. Сави и битности учествовању прославе у Св. Литургији јер само тако можемо осетити радост празника и исту радост унети у наше домове.

Затим је све присутне, а посебно ученике, поздравио председник ЦШО Јанко Вујновић захваливши се кумовима, сестрама и учитељима који су својим трудом и радом допринели да наша школа опстане и траје и да се наша деца уче и описмењавају богатећи свој речник и матерњи језик као и негујући нашу културу и традицију.

После говора пред.Јанка програм се наставио песмом дечијег хора под вођством учитељице музичког Мартине Говедник где су деце извела три песме: ”Са Косова”, ”Усркшње јутро” и ”Људи Ликујте”.

Трећи ансамбл Фоклорне групе ”Вук Караџић” извео је игре из централне Србије. Након сплета игара наступила је најстарија група ученика (од 12-14 год.) са групном рецитацијом песме Мирослава Антића ”После детињства” као и дијалог о тумачењу српских пословица. Био је ту и игроказ са мало глуме уз разнобројне кишобране под називом ”Ко се шета око света”.

Млађа група ученика (од 7-10 год.) су извели представу ”Деда и репа”, а током програма уследиле су бројне хумористичне рецитације наших најмлађих ученика.

 

На крају су наши ђаци добили дипломе, поклоне и ”Годишњак 2015/2016”, а потом се наш свештеник Марко Радмановић захвалио учитељицама на уложеном труду и раду током школске године доделивши им пригодно цвеће и честитке.

 

Сви парохијани су добили информације о покретању дечије библиотеке, о потребним донацијама да се она обогати и заживи.

Попадија Драгана Радмановић је упознала све присутне родитеље са идејом покретања летњег кампа за наше ученике и за све заинтересоване. План је да се камп одржи током једне радне недеље у јулу месецу где би деца долазила сваког дана у нашу Цркву и тамо се играли, дружили, учили и посећивали неке од знаменитости града Ванкувера.

Акценат би био на употреби српског језика током трајања кампа. За успешност остварења овог плана пожељно је да се укључе родитељи или студенти који су вољни и слободни да помогну уз одговарајућу новчану надокнаду.

 

Све у свему, ова недеља је уз диван сунчан дан била једно прелепо организовано дружење и заједничарење свих верника, деце, родитеља и учитеља који редовно долазе у нашу Цркву Св. Саве и помажу њен напредак и развој. Хвала свима који су својим доприносом обележили овогодишњу храмовну славу!

Свети Саво моли Бога за нас грешне и помози да се одржимо и очувамо наше корене на овом далеком западу.

 

Слађана Бајкин

You are here: Home Новости Вести из цркве Прослављена храмовна слава

Login