Активности до августа (Activities until Aug 2011)

Као што је наглашено на нашој страници ''Новости и информације'' у току је планирање неколико активности:

 • Нове ношње су поручене! '- Поручили смо нове, аутентичне ношње из Србије и требало би да их добијемо прије нашег концерта. Нестрпљиви смо да их видимо на нашим играчима.  
 • Концерт је заказан за Суботу 30. Април у ''Michael J. Fox Theatre'' у Бурнабију. Карте коштају $20 ($10 за дјецу до 12 година) и могу се купити код свих играча, код Милене Ивковић (604-529-9441) и на уобичајеним продајним мјестима (наше продавнице). 
 • Учествујемо на Европском Фестивалу – Скандинавски Културни Центар Бурнаби, 28. Мај. Други ансамбл наступа у 14:30 а први ансамбл у 18:45. Ове године смо домаћини нашег штанда са храном 
 • Путујемо у Калифорнију – Позвани смо да учествујемо на традиционалном годишњем фестивалу ''Коло Фест'' у Сан Дијегу у Августу. Одмах по завршетку концерта почињемо припреме за пут.

 

Без сумње, за успјешно остварење ових планова требаће нам значајна средства. Зато у неколико наредних мјесеци планирамо неколико акција. Прва акција ће бити продаја ''Purdy’' чоколада у Априлу. Чоколаде ће вам бити на располагању прије Васкрса и можете да их поручите код наших играча.

Све наше активности у доброј мјери зависе од прилога наших великодушних спонзора. Наша група не би била у стању да постоји, напредује или да оствари горе поменуте циљеве без помоћи људи добре воље. Молимо вас да погледате страницу ''Новости и Информације'' да видите како можете постати доброчинитељ наше групе. Ми вам се захваљујемо на свим прилозима и све донације су '' tax deductable''. Хвала!!

Протекли наступи и догађаји: 

Read more: Активности до августа (Activities until Aug 2011)

Сезона 2010 - 2011

Фолклорна група Вук Караџић наставља са радом и врши упис нових чланова за сезону 2010/2011 (41. по реду).


Са задовољством вас обавештавамо да нам у Октобру у госте долази господин Братислав Станисављевић. Господин Станисављевић је дугогодишњи уметнички директор и кореограф КУД ”Абрашевић” из Лесковца. Његово огромно искуство у раду са свим узрастима помоћи ће нам да још више унапредимо рад наше групе.


Такође нам је јако драго да можемо да објавимо да ће наредне сезоне вођење првог ансамбла преузети Јелица Кесерић,  дугогодишњи члан Фолклорне Групе Вук Караџић.
Други ансамбл ће водити Даница Пјевалица, дугогодишњи играч и велики заљубљеник у фолклор.
Сигурни смо да ће и Јелица и Даница својим знањем и залагањем а пре свега својим односом према деци помоћи да наша група буде још боља и бројнија.

Као и ранијих година имаћемо 3 групе:

 • Први ансамбл     12 година и старији
 • Други ансамбл     7 – 11 година
 • Трећи ансамбл     4 – 7 година


Упис ће почети y:
- Недељу, 12. Септембра од 12-14 часова  за све узрасте
- Понедељак, 13. Септембра
19 - 20 часова - други и трећи ансамбл
20 – 21 час - први ансамбл


Чланарина је као и претходних година 100 долара за пола сезоне.
Са новом сезоном почињу и активности око сакупљања средстава неопходних за опстанак наше групе (ношње, наступи, путовања, забаве итд). Тренутно се спремамо за пут у Портланд, Орегон где ћемо гостовати на њиховим Српским Данима.  


Већ у Недељу 12. Септембра фолклорна група припрема недељни ручак па вас молимо да дођете у што већем броју и подржите рад фолклорне групе.
Надамо се да ћемо се ускоро видети.

 

Update on Vuk Karadzic dance group


Vuk Karadzic folk dance group has just completed a very exciting and successful dance season.  We celebrated our 40th anniversary in style with an extraordinary spring concert held at Shadbolt Centre in Burnaby.  Many former dancers participated in the concert, and it was extra special to see multiple generations, parents and children dancing together.  

Following the concert, our dance group was invited to travel to Toronto to perform at Oplenac’s annual concert.  It was an honour for us to receive this invitation from Oplenac, and our dancers certainly proved worthy of the invitation when they hit the stage and showed off their dancing talents!  This past summer, we also travelled to Seattle and performed at their annual Serbian Day Festival.  Currently, we are preparing for yet another trip to the United States, this one to Portland, Oregon for their Serbian Day festival.  This will be our second year to perform in Portland, and we’re very excited to be traveling there again this year.

 

Upcoming 2010/2011 dance season


We are already busy making preparations for new travels, performances abroad, new dance choreographies, and new dance teachers.  We are very proud to announce that Mr. Bratislav Stanisavljevic, accomplished dance teacher and choreographer from Serbia, will be traveling to Vancouver in October to work with our children and teach them new choreographies.  We’re very proud and lucky to be hosting Mr. Stanisavljevic, and we look forward to learning new, invigorating dances during his 3 week-stay with us.

We are also very proud to announce that former long-time member of Vuk Karadzic, Jelica Keseric, is going to take on teaching duties of the First Ensemble this season.  
A talented, accomplished dancer herself, Jelica will be working with the dance group to further develop and polish the new choreographies we will be presenting this dance season.  In addition, we are happy to announce that Danica Pjevalica will be teaching the Second Ensemble this year.  Danica has been a dedicated dancer and Parents’ Board member for several years, and we know she will bring much enthusiasm to her work as dance teacher.

This season, we will have 3 dance groups:
 1. First Ensemble     (12 years+)
 2. Second Ensemble     (7 -11 years)
 3. Third Ensemble     (4 -7 years)

Registration for the 2010/2011 season:    
1)    Sunday, September 12th, St. Sava Church hall, 12-2pm *(registration for all groups)
2)    Monday, September 13th, St. Sava Church hall:
a.    7:00 – 8:00pm   *(registration for 2nd and 3rd ensembles)
b.    8:00 – 9:00pm   *(registration for 1st ensemble)

*Registration is open to all interested dancers of all abilities Smile

We hope to see you at the upcoming registration!

Сезона 2009 - 2010

Најзначајнији догађаји у 2009/2010 сезони:
 • Српски дани у Ванкуверу  – септембар 2009.
 • Наступ у Портланду – септембар 2009.
 • Концерт ''40 година игре'' – март 2010.
 • Староградско вече – април 2010.
 • Турнеја – Торонто, мај 2010.

Протекла сезона је била јако успешна и препуна занимљивих догађаја. Првенствено, наставили смо на учлањивању нових чланова и обнављању контакта са бившим играчима како би се припремили за свечани концерт поводом 40 година постојања групе.
Почетак сезоне је био као и до сада обележен наступом на већ традиционалним Српским Данима . Као домаћини културног програма,угостили смо Фолклорну групу ''Дрина'' из Сијатла, бугарску групу ''Китка'', мађарски фолкор ''Forras'' и нама драге играче из ''Градине''.

Слике:

Септембар је поред овога, обележен и одласком у Портланд и наступом на SerbFest-u. Поред дружења, имали смо прилике да разгледамо овај симпатични град са пуно мостова, да посетимо парк са преко 10,000 ружа и да се ближе упознамо са људима из српске заједнице у Портланду.
Представили смо се кореографијама  ''Ужице'' и ''Тимок'' и обећали да ћемо их посетити опет.
Слике:


По повратку из Портланда, група је почела са веома интензивним припремама за концерт поводом 40 година постојања.
Обавештене су све бивше генерације играча да нам се придруже како би се на сцени дочарала прича о свима који су допринели  да трајемо и преносимо нашу игру и обичаје на младе.
За овај концерт се тражила карта више а одржан је 20.марта 2010. у Shadbolt Performing Arts Centrе . Пред око 600 гледалаца на сцени су се смењивале све генерације играча које су потекле из наше групе, од најмлађег ансамбла до веретана. Било је ту и некадашњих играча, чија деца данас играју, низале су се кореографије у току 2 сата програма а овације на крају концерта су показале снагу и каризму наше групе. Концерт  је уприличен  и присуством Министра за дијаспору Републике Србије.
Честитамо свим играчима и волонтерима овај велики јубилеј!
На многаја љета! Да наша група увек траје и њена игра не престаје!

СликеЈедна од многобројних акција које смо имали  у циљу скупљања новчаних средстава за турнеју у Торонто је била и успешна организација ''Староградске вечери''. Банкет сала  је била премала да прими све госте који су дошли да  уживају у староградској музици. Сви играчи првог ансамбла који су се спремали за пут у Торонто су те вечери волонтирали уз помоћ групе родитеља а гости су отишли кућама задовољни и весели.

Слике:

Торонто-турнеја

Сад кад су нам се емоције и утисци са путовања у Торонто слегли, можемо објективно сагледати шта је ово путовање значило за групу. Велика средства се се морала уложити  и набавити да би се свим играчима првог ансамбла обезбедило ово путовање. Група родитеља је неуморно радила на прикупљању средстава и  истовемено и на самој организацији турнеје. Свима се искрено захваљујемо  што су нам помогли да играче обогатимо за овако лепо искуство. Вратили смо се испуњени новим еланом, играчи су се још бише зближили и сви ћемо ових 5 дана проведених заједно памтити заувек.
Домаћини су нам били СКУД ''Опленац'' из Мисисаге на чијем смо годишњем концерту наступали са кореографијом ''Игре Влаха Царана''.
Имали смо и изузетну част да присуствујемо фолклорном семинару који су одржали прваци нашег националног ансамбла ''Коло'' из Београда. Били смо угошћени и у манастиру у Милтону, посетили Нијагарине водопаде и наступили у српском павиљону на Carassaga Festivalu који се у исто време одржавао у Мисисаги . На свим наступима смо имали изузетну подршку публике јер смо дошли ''издалека''' – чак из Ванкувера. Играчи су нам рекли да ће памтити заједничку песму у аутобусу којим смо се превозили, дружење,обиласке града и околине и све лепе тренутке које им је ова турнеја пружила. На возача аутобуса (канађанина) смо оставили велики утисак па нам је написао прелепо писмо за успомену а ми његов аутобус украсили са неколико српских сувенира. Распевани, насмејани, сложни су били сви путници на овој турнеји и сав напор који је уложен да се то омогући је био вредан труда.

Слике из Торонта можете погледати овде:

Преко лета наша група обично прави паузу али смо ове године захваљујући родитељима организовали још два наступа и у јулу:  на Грчком фестивалу у Ванкуверу и на Српском Дану у Сијатлу. Ово је била одлична прилика да се играчи  друже и преко лета.

Слике са наступа погледајте овде:
You are here: Home Фолклор Активности

Login