Мало стадо Светога Саве - Нова школска 2010/2011 година

Призивом благослова Светог Духа на ученике у учитељице, у склопу Свете Литургије 12. септембра, 2010. године у започела је нова школска година у нашој Светосавској школи која већ четрдесет година мисионари и просвећује српску децу из Ванкувера и околних места. Ове године школа је обогаћeна новим предметима и уписан је знатан број деце, по званичним регистрацијама 43 ученика су уписана, и још има заинтересованих.

Благочестиви родитељи српског порекла доводе своју децу у Светосавску школу да им деца уче српски језик и народне обичаје, основе из веронауке и националне историје.У склопу школе, од ове године покренуто је и оделење за најмлађе малишане, који могуда се упишу са три године. Њиховом узрасту прилагођен је програм учења српског језика кроз игру, цртање, певање и физичко васпитање. У овом узрасту акценат је стављен на социјализацију деце, стварање здравих навика, поштовања вредности и дружење. 

Деца су различитог нивоа знања и језика и без обзира колико познају српски језик , да ли су крштена и да ли су из мештовитих бракова, сва деца су више него добродошла. Светосавска школа је неодовојива од богослужења и Свете Литургије и ради по јеванђелским начелима и деца се сваке недеље доводе у Свети Храм и редовно се причешћују Светим Тајнама Христовим. Деца вредно раде и уче и одрастају под кровом своје Мајке Цркве улепшавајући своје детињство искреним другарством и јачајући душе и снажећи своју веру.

Од ове године посебну радост свој деци је донео и новоуведени предмет музичког васпитања где се деца уче да певају али истовремено и да правилно изговарају српски. Учитељице Светосавске школе се неуморно труде да што квалитетнијим радом и залагањима воде бригу и пруже љубав овоме малом стаду Светог Саве. Родитељи су у протеклој години направили недељни ручак и сав прилог наменили цркви.

You are here: Home Школа Новости и обавештења Мало стадо Светога Саве - Нова школска 2010/2011 година

Login