Април 10 - Деца су украс света

deca-su-ukras-sveta1

Пролећни концерт ученика Српске Православне Школе Св.Сава одржан је 10. априла. 2011, након Свете Литургије. Школски концерт је отворен молитвом Господњом и благословом свештеника, старешина Храма Светога Саве, протојереја ставрофора господина Мирослава Дејанова. Поздравну реч одржао је председник црквеношколске општине господин Никица Богдановић.

 Затим је уследио диван програм где су деца имала прилике да покажу како су вредно учила да рецитују и певају. Када се узме у обзир да су она деца која у септембру ниси знала ни једно слово на концерту рецитовала и певала песмице онда је заиста очигледно колико рада и труда су заједнички уложила деца са својим родитељима и учитељицама.

Концерт је започео славном српском песмом Тамо далеко - а певала су браћа Немања и Јован Ивезић, Радост рецитовале су Зои Јовановић и Сара Радић,  Љутито Мече Мина Павловић,  песму Мајка – певао је школски хор а солиста је била Анастасиа Богдановић. Дете земље своје одрецитовао је Данило Богдановић, Мрав Добра Срца Сандра Радић, Ако желиш мишице рецитовали су Ненад и Немања Митић.

 Кад си сретан – певали су Данило Богдановић и Светлана Живадиновић, Мина Павловић, Немања и Јован Ивезић. Висибаба и развигор одрецитовала је Исидора Богдановић. Јуначка песма Анастасиа Богдановић, Другарство у царству - отпевао: Данило Богдановић , Коза и Лисица написала и прочитала: Мина Павловић. Хвала Боже рецитовали Немања и Јован Ивезић. Познату дечију песму Миш је добио грип – отпевао је школски хор, солиста је била: Мина Павловић. Песмицу Жеља одрецитовао је Марко Ољача.

 Кратки скеч под насловом Цврчци и Мрави – написале су и одглумиле ученице најстаријег разреда: Анастасиа Богдановић, Мина Павловић, Сандра Радић и Светлана Живадиновић. Затим је Сликовницу одрецитовала Мина Ђорђевић. Песму Медвед брундо – отпевала су сва деца. Песму коју сва деца воле Ау што је школа згодна одрецитовао је Милан Ивезић. Мачка и њена три мачета нежно је одрецитовала Светлана Живадиновић. Пролеће одрецитовао Вук Чалић и на самом крају песму Деца су украс цвета – отпевао је школски хор а солисткиње су биле Мина Павловић и Анастасиа Богдановић.

 Програм су припремили ученици са својим учитељицама са жељом да се деци пружи простор и време да се друже и да покажу своју надареност за рецитовање и певање песмица на српском језику.

 Захваљујемо се свим ученицима који су одлично увежбали све песмице, а сигурно треба похвалити и учитељице које су училе децу и заједничким и јединственим напорима организовале и припремиле овај концерт.

Упис у школу за следећу 2011/2012 годину почиње у септембру.

Сва деца су добро дошла!

You are here: Home Школа Новости и обавештења Април 10 - Деца су украс света

Login