Filter
 • Скупштина ЦШО, 19. јануар

  22. децембар 2012. године                                                                                       Бр: 9

   

  ПОЗИВНИЦА ЗА ГОДИЊШУ

    СКУПШТИНУ ЦРКВЕНОШКОЛСКЕ ОПШТИНЕ

   

            Драга Браћо и Сестре,

   

  Управни Одбор Црквеношколске Општине Светога Саве је заказао седницу за

  Годишњу Скупштину црквеношколске општине за суботу, 19. јануара 2013..г., са почетком у 13:00 часова.

  Register to read more...

 • Српска Нова година 2013 / Serbian New Year 2013

  Docek-Srpske-Nove-2013-mНедеља, 13. јануар 2013, 20:00

  Новогодишња вечера и игранка (Драган и Мишела)

  Резервације: Наташа Игњатовић, 778-858-4660

  Цена: $60 до 07. јануара, ($65 после), деца и омладина 8-18: $30


  Sunday, Jan 13th, 2013, 8PM

  Dinner and dance (Dragan and Mishela)

  Tickets: $60 until Jan 07th, $65 after; kids and youth 8-18: $30

  There will be babysitting for small children.

  Reservations: Natasa Ignjatovic, 778-858-4660

   

   

  srpska-2014-big

   

   

 • Сусрети, Сеп 24, 2011

  Колo Српских Сестара “Света Петка“ из Ванкувера

  Вас позива на дружење под називом

  СУСРЕТИ

  У суботу, 24. септембра у 19:00 часова

  у доњој сали Цркве Светог Саве, 505 East 63rd Avenue 

  Очекују вас интересантни предавачи и вредне награде, укључујући и бесплатане третмане.

  Register to read more...

 • Српски Дани 2011 / Serbian Days 2011

   

  SrpskiDan2011_Plakat_Srpski-1

  Драга браћо и сестре,

  Посебно нам је задовољство да вас позовемо на 21. Српске Дане у Ванкуверу, у организацији Ц.Ш.О. Светог Саве. Фестивал ће се одржати у од  2. – 4. ог септембра 2011 године на локацији Цркве: 505 Е 63rd Avenue, Vancouver.

  За информације о фестивалу и  Програму  - посетите веб сајт фестивала : www.serbianday.com.  

  Одлуком Управе, део средстава прикупљена током фестивала користиће се за санацију крова цркве.  Уколико сте заинтересовани за спонзорску подршку фестивала или имате било каквих питања – молимо контактирајте Председника Никицу Богдановића на телефон 604-728-2924 или Директора фестивала Дејана Варајића на 604-722-9846, или нам пишите на електронску пошту:  info@serbianday.com

  Очекујемо вас са радошћу - придружите нам се као посетилац, спонзор или добровољац фестивала. Унапред хвала!

  Управи одбор Ц.Ш.О. Светог Саве
  505 Е 63rd Avenue

     Постаните Спонзор

  SrpskiDan2011_Plakat_Engleski-1

  Dear Brothers and Sisters,

  You are cordially invited to join us in celebrating our 21st traditional Serbian Day 2011 Festival, organized by Church-School Congregation “Sveti Sava”. As usual the Festival will take place in Vancouver on 505 E 63rd Avenue, Sep 2nd – 4th, 2011.

  For more information about our Festival and the Program, please visit www.serbianday.com.

  For your information, the Executive Board of the Church has decided to invest part of the funds raised during the Festival in church roof reparation/renovation. If you are interested in becoming the sponsor of our Festival, or if you have any questions, please feel free to contact our President, Mr. Nikica Bogdanovic, at 604-728-2924 or Director of the Festival, Mr. Dejan Varajic at 604-722-9846, or send us an e-mail to info@serbianday.com.

  We are looking forward to seeing you soon:  please join us as a visitor, volunteer or Festival sponsor. Thank you!

  The Executive “St Sava” Church
  505 E 63rd Street, Vancouver

     Become a sponsor

   

  Register to read more...

 • Светих 40 мученика Севастијских - Младенци

  Уторак, 22. март (09. март по старом, Јулијанском)

  Празник Младенци обележава се у храмовима Српске православне цркве и у домовима младих брачних парова који празнују Младенце, јер су страдалници били младићи, па је тај дан повезан са прастарим обичајем даривања младих брачних парова, оних који су се венчали од претходних Младенаца.

  Овај дан је посвећен младенцима и због венаца којима су мученици венчани љубављу Христовом 320 године. Јер и на венчањима у цркви, на главе младих супружника, стављају се венци, који имају троструку символику: венци царски-сваки је човек цар у свом микрокосмосу-својој кући, венци мученички-јер у браку треба подносити жртве, и венци бесмртне славе у Царству Христовом.

  Овим се указује на то да супружници треба да буду један другом верни, као што су Севастијски младенци били верни Христу и да ту верност и љубав никакво искушење не може и не сме да савлада.

 • 2010, Недељни ручак

  Недеља, 02. Мај
  Јадранка Шурјановић
  Наташа Игњатовић
  Недеља, 25. април
  Његосава Маљевић 
  Винка Секулић
  Љиљана Тољевић
  Недеља, 18. април
  Станица Богдановић
  Недеља, 11. април
  Ручак припремали родитељи Светосавске школе:
  Драгослав и Снежана Митић
  Стево Ћалић
  Доминко Комненовић
  Саша Павловић
  Љиљана Ољача
 • Промоција књига Личка душа и Пламен косовске ноћи  Поетеса Даринка Дариа Дракулић из Београда, родом из Лике, је по први пут представила своје две збирке поезије, Личка душа и Пламен косовске ноћи. Промоција  је одржана 17. септембра у свечаним просторијама Српске Православне Цркве Светог Саве.
  Била је то промоција за памћење на којој је поетеса Дариа дала краћи осврт на догађаје и особе које су је поунукале на писање песама посвећених српском страдалном роду. Она је такође осећајно напамет произносила стихове из својих збирки.
  У свечано декорисаној и пуној дворани поетеса је најпре представила своју прву збирку песама Личка душа. Ова збирка, истакла је песникиња, је настала као крик, вапај за својим гнездом које је због ратне олује и против своје воље морала да напусти. Личка душа је посвећена свим оним читаоцима који су везани за своју родну груду, било да је то Лика или нека од других српских земаља, истакла је Дариа. У овој збирци нижу се сећања на лепоту живота у Лики која је у срцу младе песникиње остала као дах Пљешевице, мирис Плитвичких језера и свега што је био њен живот, не само њен, већ и свих избеглица из тог подручја.
  Промоција је била изузетно садржајна и састојала се из два дела проткана Даријиним рецитацијама и песмама које су отпевале Православна Група Св. Владика Николај и Женска певачка група фолклорне групе Вук Караџић. Све три песме које је Дариа специјално написала за ову свечану промоцију аранжирала је Љиљана Тољевић. Песму Лика, у народном, крајишком напеву, су изврсно отпевале гошће промоције младе светониколајевке које су својим изворним звуком одушевиле све присутне. Поетеса је, и сама чланица ове певачке групе, и обучена у личку ношњу, певала песму посвећену Лики показавши своју даровитост не само за писање већ и за певање. Песма је одушевила публику због свог изворног, крајишког напева и такла срца свих присутних личана. Затим је Дариа одрецитовала одабране песме:  Жлица и Соко.
  Извод из рецензије Душана Ђаковића, песника пореклом из Лике, о Даринкиној првој збирци прочитала је Јелена Денин Ђурђевић. После читања одломка поетеса Дариа је изговорила још две песме из збирке Личка душа:   Ех, брате и Изгубљена душа, и на крају последњу строфу њене песме Заборав.
  Други део промоције отворила је Женска певачка група Фолклорне Групе Вук Караџић са Даријином песмом Моја Метохија, аранжираном у дечанском напеву. Ова, истовремено раздрагана и тужна песма, пуна младалачког духа је написана управо за ову младу певачку групу. Девојке у народним ношњама и са распуштеним косама у знак болне саосећајности са косовском младошћу су освојиле велики аплауз публике због предивног извођења. Даријина песма Моја Метохија посвећена је сећању на радосну косовску младост пре страдања.
  Након песме Моја Метохија Дариа је одрецитовала: Старчеву бесједу, Косово поље и последњу строфу песме Није свеједно.  Јелена Денин Ђурђевић је прочитала рецензију од Милице Јефтимијевић Лилић, подпредседнице Удружења Књижевника Србије, а затим је Марија Голубовић је прочитала рецензију  Предрага Тојића, саветника у Министарству за Дијаспору. Дариа је затим прочитала и песме: Поукa и Неразумијевање
  Рецензије од Мати Макарије, игуманије Манастира Соколица са Косова, и протојереја ставрофора академика, др. Димитрија Калезића, професора и бившег декана Православног Богословског Факултета у Београду,  прочитала је Љиљана Тољевић. Након надахнутих рецензија Дарија је прочитала Пламен косовске ноћи и Равнотежа свијета. Одмах затим ученица Светосавске школе, Мина Павловић, је одрецитовала песму Косовска деца.
  На крају програма Дариа се захвалила гостима програма и свим љубитељима поезије који су дошли да присуствују њеној промоцији и одрецитовала песму Свјетлост, и заједно са Групом Св. Владика Николај отпевала своју песму Праведник.
  Након завршене прелепе промоције Дариа је за све присутне припремила традиционално личко послужење са разноврсним специјалитетима. Посетиоци су уз послужење и дружење разгледали паное о Лики, личкој традицији, историјско-георграфским подацима и пано о Манастиру Соколици и игуманији Макарији.
  Личка душа и Пламен косовске ноћи су две збирке са различитим песничким ритмовима, стиловима и формом. Али, у суштини, збирке сачињавају једну тематску целину о православљу, страдању српског народа и о борби за опстанак националног идентитета у вихору који је довео до расејања на хиљаде породица широм српских земаља и Косова и Метохије.
  Сигурно да треба препоручити Даринкине збирке које се продају у књижари Српске Православне Цркве Светог Саве. Важно је напоменути да је део прихода од продаје књига намењен цркви.

 • Промоција књига

  Драга браћо и сестре, поетеса Даринка Дариа Дракулић вас позива на свечану промоцију књига:

   

  СВЕЧАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГА

   

  субота, 17. септембар 2011 у 19:00

   

  Register to read more...

 • St. Sava Seattle, Fall Dance Party

   

  seattle fall dance 2012

 • ПРОСЛАВА СВ. ПЕТКЕ

  У  СУБОТУ,  27. ОКТОБРА

  у свечаној дворани цркве Св. Саве у Ванкуверу

  Програм прославе:

   10:30 Света Литургија

   18:00 Вечерње  

  19:00  Б А Н К Е Т

  Освећење славског колача и кољива    

   Славска вечера, народно весеље уз живу музику

  Register to read more...

 • Слава хора - Choir Slava

  Драга браћо и сестре,

  Позивамо вас на славу црквеног хора који прославља свог заштитника Св. Романа Мелода

  СЛАВА ХОРА СВ. РОМАН МЕЛОД
  недеља, 14. октобар

  Register to read more...

 • Слава Фолклорне групе

  svet-trifun  Субота, 18. фебруара 2012 у 19 часова. Богата вечера и жива музика - оркестар Драгана Петровића.

  Улаз $30.

  За децу до 14 година улаз бесплатан.

  Карте и информације: 604-529-9441 или folklor@svetisava.net

   

  Добродошли!


   

  Saturday, Feb 18th, 2012, 7PM. Dinner and live music - Dragan Petrovic from Serbia.

  Tickets: $30

  Cchildren and youth -14 free.

  Info: 604-529-9441 or folklor@svetisava.net

   

   

   Welcome!
 • Духовно предавање

  o-vasilije-1Част нам је да ће за ову прилику предавање одржати уважени гост јеромонах синђел мр. Василије, игуман Манастира Преображења Господњег из Милтона.
   
  Пречасни синђел мр. Василије ће заједно са свештеницима Храма Св. Саве служити Св. Литургију на којој ће и беседити. Након Св. Литургије одржаће се духовно предавање.
   
  ГОСТ:
  мр. СИНЂЕЛ ВАСИЛИЈЕ
  ИГУМАН МАНАСТИРА ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ ИЗ МИЛТОНА.


   С.П.Ц.  СВ. САВА
   
   29. ЈУЛ

  Register to read more...

 • Вече староградске музике

  starogradsko-vece-2010-1

  Драги пријатељи,


  Обавештавамо вас да Фолклорна Група Вук Караџић,
  у суботу 6. Новембра 2010. у 19 часова,
  у сали Цркве Светог Саве на 63. Авенији
  организује традиционално


  СТАРОГРАДСКО ВЕЧЕ


  Дођите и уживајте у врхунској храни коју припрема
  Саша Мирковић (Avenue Grill, Vancouver)
  И изванредној музици оркестра Стари Звуци.

  Сав приход намењен је финансирању
  Фолклорне Групе Вук Караџић.


  Карте можете резервисати телефоном код
  Милене Ивковић на 604-433-4441
  Или емаилом на folklor@svetisava.net

   

  Dear Friends,


  The Folkdance ensemble "Vuk Karadzic" invites you to join us for


  Starogradsko vece


  on Saturday, November 6th @ 7pm
  at the St. Sava Church hall
  505 East 63rd Avenue in Vancouver.
  Come and enjoy an exquisite meal prepared by
  Chef Sasa Mirkovic (from Avenue Grill in Vancouver)
  and live music by "Stari Zvuci"!
  If you enjoy good food, good music, top-notch service and
  a romantic atmosphere, then we are sure you will enjoy
  Starogradsko Vece.  We look forward to seeing you there!  
  All proceeds from this event
  will go to the Folkdance ensemble "Vuk Karadzic"

  For ticket purchases and table reservations, please call
  Milena Ivkovic @ 604-433-4441
  or email us directly at folklor@svetisava.net

   


 • Српски дани, Seattle

  sd-seattle-1Sat., July 28- Sun., July 29

 • Српски дани, Kelowna

  Драга браћо и сестре,  срдачно вас позивамо на


  Српске дане у Келони - Serbian Days in Kelowna

  serbian-picnic-kelowna-2012

  у суботу & недељу 4. и 5. августа - Sat.&Sun. Aug. 4th and 5th

  Register to read more...

 • Обавештење конзулата Р. Србије

  ОБАВЕШТЕЊЕ
  konzulat„Парламентарни избори 2012. године у Р.Србији“

  13. марта 2012. године расписани су парламентарни избори у Републици Србији. Сходно изборном закону и овај пут је омогућено свим држављанима Р.Србије који стално бораве у Канади да остваре бирачко право. Право гласа ће имати само они грађани који су се уписали у бирачке спискове Амбасаде Р.Србије у Отави и Генералног конзулата Р.Србије у Торонту.

  Сходно законима Р.Србије, досадашњи бирачки спискови у Амбасади Р.Србије у Отави и ГК Р.Србије у Торонту не важе и сви заинтересовани морају да се пријаве у нови бирачки списак. На веб страницi: http://www.serbianembassy.ca налазе се детаљне информације о поступку пријављивања и {phocadownload view=file|id=10|text=обрасци за пријаву у бирачки списак|target=s}.

  Register to read more...

 • Св. Владика Николај Српски, Слава Гласника

  Драга браћо и сестре,

  svnikolaj-glasnik-13Редакција црквеног часописа Гласник са кумама овогодишње славе Вером и Бојаном Благојевић вас све позивају на своју славу, Св. Владику Николаја Жичког и Охридског која ће се одржати 18. mарта.

  Недеља, 18. март

  Програм прославе:

  10:30 Света Литургија,
  Освећење славског колача и кољива

  12:15 Славски ручак

  13:00 Светониколајевска Академија

  Академско слово, јереј Марко Радмановић

  Програм припрема Православна група Св. Владика Николај.

  Register to read more...

 • Банкет у част новог свештеника

  Драга браћо и сестре,

  Са радошћу вас обавештавамо да је наша црква добила новог и младог посленика на њиви Господњој у лицу оца Марка Радмановића. Том приликом на недељу Православља биће служена Света Литургија на којој ће служити наши свештеници са Архијерејским намесником западноканадским протојерејом ставрофором Обрадом Филиповићем.

  Позивамо вас да у недељу Православља, 4. марта 2012, дођете да се исповедите и причестите и упознате и поздравите нашег новог свештеника и његову уважену супругу Драгану. Након Св. Литургије биће приређен свечани банкет за све присутне на којем ћете имати прилику да се лично упознате са о. Марком.

  Добро дошли!


  Dear Brothers and Sisters,

  With joy we inform you that our church has a new priest in the Christ’s path of orthodoxy Reverend Father Marko Radmanovic. On this occasion on Sunday of Orthodoxy there will be a Divine Service where our priests will serve together with Very Reverend proto-presbyter stavroforos Obrad Filipovic.

  We invite you to come on Sunday of Orthodoxy, March 4, 2012 to confess and take Holy Communion and to meet and greet our new priest and his respectful wife Dragana.

  After the Divine Liturgy there will be a banquet for all present where you will be able to meet Father Marko. Welcome!

 • Годишња скупштина 2012- Annual Meeting 2012

  ГОДИШЊА СКУПШТИНА ЦРКВЕНОШКОЛСКЕ ОПШТИНЕ СВ. САВЕ

           Драга Браћо и Сестре,

  sveti-sava-2Управни Одбор Црквеношколске Општине Светога Саве заказао је Годишњу Скупштину за недељу, 19 фебруара 2012, на горњој адреси са почетком у 13:00 часова.
   
  Позивају се сви чланови Ц.Ш.О. да дођу и учествују у раду Скупштине.
   
  Предложен је следећи дневни ред:

  Register to read more...

 • Светосавска прослава 2012

  sveti-sava-2012-1Петак, 27. јануар, 2012

  10:30 Св. Литургија

  Освећење славског колача

  Субота, 28. јануар, 2012

  18:00 Вечерње богослужење

  Банкет (карте $30)

  19:30 Свечана вечера

  20:30 Културно-уметнички програм

  21:00 Игранка уз живу музику - оркестар Драгана Петровића из Србије

  Недеља, 29. јануар, 2012

  10:30 Св. Литургија

  12:00 Славски ручак

  13:30 Академски програм

  Кумови Славе: Јелена и Драган Ђурђевић


  У суботу наступају Ф.Г. Вук Караџић, Први Ансамбл и Ветерани


  У недељу програм припремају ученици Светосавске школе и Ф.Г. Вук Караџић

   


  Добро дошли

 • Бадње вече и Божић 2012

  bozic

  Петак, 6. јануар - Бадњи дан                                       
  19:00 Вечерње богослужење 

  Освећење и делење бадњака

  Поклони деци од Божић Бате                                                        
  посне крофне и шумадијски чај   
   
  Субота 7. јануар   – Божић 

                                          
  10:30 Света Литургија                                                           
  12:00 Ломљење Чеснице и
  Божићни ручак     Friday  January 6, Christmas Eve  

                                                 
  19:00 Vespers                              
  Blessing of Badnjak                         
  Presents for kids,                               
  Krofne and Shumadija’s tea

   

  Saturday,  January 7                      
  Nativity of Jesus Christ—CHRISTMAS

                                      
  10:30 Holy Liturgy                              
  12:00 Breaking of Christmas bread—Cesnica     
  Christmas Lunch

   

 • Дочек СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ 2012

  srpska-nova-godina-2012

  КАРТЕ ЗА ДОЧЕК СУ РАСПРОДАТЕ!

  СРПСКА НОВА ГОДИНА 2012

  Петак, 13. јануар, 20:00

  Новогодишња вечера и игранка уз оркестар из Србије (Драган Петровић)

  Резервације: Наташа Игњатовић, 778-858-4660

  Цена: $50 до 07. јануара, ($60 после), деца и омладина 8-18: $25


  SOLD OUT!

  SERBIAN NEW YEAR 2012

  Friday, Jan 13th, 2012, 8PM

  Dinner and dance with an orchestra from Serbia (Dragan Petrovic)

  Tickets: $50 until Jan 07th, $60 after; kids and youth 8-18: $25

  There will be babysitting for small children.

  Reservations: Natasa Ignjatovic, 778-858-4660

   

 • Староградско вече 2011

  starogradsko-vece-2011

  Новембар 12, 2011 - традиционално Староградско вече, црква Светог Саве, 19:00

   

  November 12, 2011 - our traditional Starogradsko vece, St. Sava church, 19:00.

 • Слава црквеног хора - Slava of Church Choir

   

  Драга браћо и сестре,
   
  Богослужбени Хор Стеван Мокрањац вас све позива на своју славу “СВЕТИ РОМАН МЕЛОД СЛАТКОПОЈАЦ: “
                     
  Недеља, 16. октобар             
  10:30 Света Литургија    
  Освећење славског колача и кољива                       
   
  12:00 Славски ручак
   

  Register to read more...

 • 40 година од освећења храма

  40.ГОДИШЊИЦA освећења Храма Светог Саве

  Драга браћо и сестре,

  Све вас са радошћу позивамо на прославу 40. Годишњице освећења Храма

  Светог Саве.  Распоред прославе:

   

  недеља, 2. октобар

  10:00 Света Архијерејска Литургија

  Началствује Њ. Преосвештенство Епископ канадски Г. Георгије

  12:00 Банкет

  13:00 Јубиларна Академија


   

  40 YEARS  of sanctification of Saint Sava Church

   

  Dear Brothers and Sisters, 

  We are cordially inviting you to the celebration of the 40-ieth year since sanctification of Saint Sava Church. Program of celebration:

   

  Sunday, October 2

  10:00 Holy Archbishop Liturgy

  12:00 Lunch

  13:00 Academy

   

  Welcome!

 • Илиндан у Келони

  Српска Православна Парохија Светог Илије у Келони организује

  ИЛИНДАНСКУ ПРОСЛАВУ - СРПСКИ ДАН У КЕЛОНИ

  у суботу и недељу, 30. и 31. 07. 2011

  Програм:

  Субота, 30. јули, 11:00 - ПИКНИК

  Локација: Kaloya Regionalni Park/Beach, Oyama, према Vernon-u, на дивном Kalamalka језеру.

  http://www.okaccommodations.com/lake-country/parks/kaloya.htm

  Недеља, 31. јули

  10:00: Света Литургија, служиће Њ. Преосвештенство Епископ Канадски г. Георгије

  Локација: Српска Православна Црква Свети Илија, 585 Gerstmar Rd, Kelowna

  20:00 Забава

  Локација: Rutland Centennial Hall - 180 Rutland Rd (код Hwy 33, близу цркве)

  Register to read more...

 • Српски дани у Сијатлу / Seattle Serbian Days

  Драга брађо и сестре, Срби из Сијатла и њихова црквено-школска општина Светог Саве организују

  Српски Дан 

  предстојећег викенда, 23-24. јула

  seattle-serbiandays-2011-2

 • Разговор са Амбасадором Србије у Канади

  Преносимо позив и обавештење Конзулата Републике Србије у Ванкуверу


  OBAVESTENJE KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE U VANKUVERU

  Njegova ekselencija, Ambasador Republike Srbije, gopodin Zoran Veljic posetice 9. juna u 19:00 casova Crkveno Skolsku Opstinu Sv Sava. Konzulat Republike Srbije u Vankuveru ce biti pokrovitelj veceri sa Ambasadorom Veljicem i dijasporom Britanske Kolumbije. Pozivaju se svi zainteresovani da dodju i upoznaju Ambasadora Veljica koji ce odrzati informativan govor a kasnije ce Ambasador odgovarati na pitanja prisutnih.

  Konzulat Republike Srbije u Vankuveru

   

  Peter Vladikovic

  Consul a.h. Republic of Serbia

   

  CONSULATE OF THE REPUBLIC OF SERBIA

  7411 Vantage Way, Delta (Vancouver) B.C. V4G 1C9

  Tel:  +1 604 940-3838

  Fax: +1 604 946-5418

  www.serbianconsulate.bc.ca
 • Вече фудбала, 28 мај 2011

  vece-fudbala-2011-1Драга браћо и сестре,

  обавештавамо вас да фудбалски клуб Serbia United, који од ове године делује при цркви Светог Саве, у суботу 28. маја 2011 организује

  Фудбалску забаву

  са почетком у 20: 00. Програм забаве укључује презентацију клуба, историју српског фудбала у BC-u, вечеру уз живу музику (оркестар Стари Звуци) и још неколико изненађења.

  Цена улазнице: $25

  Улаз за децу је бесплатан

  Продаја карата

  Горан Аџић (goran.adzic@gmail.com 604-788-3249)

   

   

  Register to read more...

 • Св. Николај Српски

  Драга браћо и сестре,Све вас позивамо на славу нашег часописа Гласника, Светог Николаја Охридског и Жичког.

  Слава ГЛАСНИКА Свети Владика Николај Жички и Охридски

  Петак, 18. март
  19:30 Акатист Св. Николају, Освећење славског колача и кољива
  20:00 Светониколајевска Академија

  Кумови славе: Радослав и Јелица Поповић

  Register to read more...

 • Позив за годишњу скупштину 2011

  12. фебруар 2011. године                                                                                    

   

  ПОЗИВНИЦА ЗА

  СКУПШТИНУ ЦРКВЕНОШКОЛСКЕ ОПШТИНЕ

   

  Драга Браћо и Сестре,

  Управни Одбор Црквеношколске Општине Светога Саве је заказао седницу за Годишњу Скупштину црквеношколске општине за недељу, 27. фебруара 2011, са почетком у 13:00 часова.

  Дневни ред:

  Register to read more...

 • Св. Арх. Михаило - долази Епископ Георгије

  bishop_georgije

  У суботу и недељу, 20. и 21. новембра 2010 поводом храмовне славе, у посету цркви Св. Архангела Михаила долази Његово Преосвештенство Епископ Канадски г.Георгије. Више детаља о програму прославе можете да прочитате на сајту цркве Св. Архангела Михаила.

 • Дочек српске Нове године 2011

  Драга браћо и сестре, желели бисмо да се захвалимо на интересовању за дочек Нове године  и да вас уједно информишемо да су карте за дочек  распродате. Уколико сте заинтересовани, молимо да се јавите путем е-маила како бисмо резервисали место за вечеру у доњој сали (уз попуст у цени). У сваком случају, све најбоље у Новој години жели Вам Управа ЦШО Светог Саве!

  srpska-nova-godina-2-2011
 • Фудбалски турнир у Келони

  Српска заједница и фудбалски клуб „Слога“ у Келони организују
  4.  Меморијални турнир у малом фудбалу „Недељко Нешо Дејановић“

  Кад: Мај 21 и 21, 2011
  Где: Capital News Centre (CNC)
  4105 Gordon Drive Kelowna, BC

  Register to read more...

 • Најављујемо: Видовданска прослава, 2011

  kosovka-devojka-vidovdan

  Драга браћо и сестре,

  Позивамо вас на прославу празника Видовдана када се слави Св. Мученик Кнез Лазар и сви свети мученици српски.

  Видовданска прослава ће се одржати у недељу, 26. јуна

  Програм прославе:

  Register to read more...

 • Петровдански пикник

  Драга браћо и сестре, позивамо вас на

  ПЕТРОВДАНСКИ ПИКНИК

  Када: Недеља, 17. јули у 12:30

  10:30 Света Литургија и парастос генералу Дражи Михајловићу

  12:30 Ручак

  Храна: Печење са ражња и роштиљ.

 • Преносимо: Летње праксе за студенте из дијаспоре 2011

  Министарство вера и дијаспоре, и ове године реализује пројекат Летње праксе за студенте из дијаспоре у реномираним страним и домаћим компанијама које послују у Србији...

  До сада је преко овог пројекта више од 70 студената из дијаспоре стекло прве пословне вештине у својој земљи, драгоцене контакте и повезало се са бизнис сектором у матици. ... Поједине компаније, задовољне показаним знањем и профилом наших студената из дијаспоре, понудиле су запослење некима од њих, након завршених студија.

  PDF: Летње праксе за студенте из дијаспоре 2011

 • Храмовна Слава

  “И где год је трунка пепела му пала, ту је нова љубав к роду засијала!”

  Спаљивање моштију Светог Саве на Врачару

  Христос Воскресе!

   

  Драга браћо и сестре,

  Све вас позивамо на прославу наше Храмовне славе Спаљивање моштију Св. Саве на Врачару.

  Програм прославе:

  Недеља, 8. Мај

  10:30 Божанствена Литургија

  Литија и освећење славског колача и кољива

  12:30 Славски ручак

  14:00 Програм благодарности на крају школске године

  Програм припремају ученици Српске православне школе Свети Сава и Фолклорна Група Вук Караџић.

   

  Уторак, 10. Мај

  10:30 Божанствена Литургија

  Кума овогодишње славе: Јелена Денин Ђурђевић

  Добро дошли!

   

  Српска Православна Црква Светога Саве са старешином Храма и Управним Одбором Ц.Ш.О. Светог Саве честитају свим члановима и парохијанима празник над празницима, Васкрсење Господа Исуса Христа – ВАСКРС ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

 • Семинар: The BC Provincial Nominee Program

  Службеници Владе Британске Колумбије, тачније Одељења за економску имиграцију одржаће презентацију програма у уторак, 21. јуна у 20:00 у великој сали цркве Светог Саве.

  Предавање је на енглеском језику. Предавачи НИСУ у могућности да дају одговоре на појединачне случајеве и процесе.

  Register to read more...

 • о. Милош Весин - духовна предавања

  Предавач: Протојереј Др Милош Весин

  Петак, 26. новембар
  20:00 Духовно предавање на енглеском

  Субота, 27. новембар
  18:00 Вечерње богослужење
  19:00 Духовно предавање

  Недеља, 28. новембар
  10:00 Света Литургија
  Беседи почасни гост
  Lecturer: Proto-presbyter Dr Milos Vesin

  Friday, Nov 26
  20: 00 Spiritual lecture in English

  Saturday, Nov 27
  18:00 Vespers
  19:00 Spiritual lecture

  Sunday, Nov 27
  10:30 Divine Liturgy
 • Субота, 30. 10.-Прослава Свете Петке

  Позивамо све верне на


  sveta-petka

  ПРОСЛАВУ СВЕТЕ ПЕТКЕ

   

  Субота 30. октобар
  18:00 Вечерње богослужење
  19:00 Банкет
  Улазнице:$30.00
  (Деца 8-16 $15)

  Недеља, 31. октобар
  10:30 Божанствена Литургија
  12:00 Славски ручак


  Кума овогодишње славе: Хелена Петровић

  Добро дошли! • Недеља, 27. 06, Видовданска прослава

  vidovdan-2010
  Недеља, 27. јун, 2010.

  Програм прославе:

  10:30 Божанствена Литургија
  Парастос Косовским јунацима
  12:30 Свечани ручак 

  13:30 Небески сјај  К  о  с  о  в  а
  Видовданска академија

  Спонзори Видовданске прославе:  Милица Сантрач и Драгана Сандерсон
 • 21. 05- 7. 06 Српски сабор Двери у Америци и Канади

  Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Канадског г. Георгија, Бошко Обрадовић, један од оснивача и  уредника часописа „Двери српске” и Владан Глишић, члан Управног одбора Српског сабора Двери, гости су Епархије Канадске и Верско-хуманитарне организације Косовски Завет на Другом сабору српске омладине у Канади и Епархијском дану који ће се одржати 29. и 30. маја у манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону. 

  Са благословом надлежних епископа, овом приликом Двери ће, поред Канаде (Нијагара и Милтон), представити свој рад и широм Америке: у Њујорку, Сан Франциску и Чикагу.
  Теме овог циклуса предавања су: „Вера и нација”, „Српска породица - борба за опстанак” и „Двери будућности”.

  РАСПОРЕД ПРОМОЦИЈА У АМЕРИЦИ И КАНАДИ:

  Register to read more...

 • Апел за помоћ за Слободана Праљка

  Слободан Праљак има 24 године и оболио је од веома тешке болести - плућне хипертензије четвртог степена.

  Љекари са Института за плућне болести у Сремској Каменици препоручују хитну трансплантацију плућа и срца за коју је потребно обезбиједити преко 100,000 евра.

   

  Операцију је неопходно извршити у сљедећих неколико мјесеци како не би дошло до смртног исхода.

  Слободанова породица је у тешком материјалном стању и на жалост није у могућности да обезбиједи новчани износ потребан за извођење операције. Слободан је отац четворогодишње дјевојчице и живи у малом мјесту Вајска у Србији.

   

  Добротворно друштво ЦШО Свети Сава апелује на све људе добре воље да дају свој прилог како би се придружили напорима да се прикупи новац за операцију.
  slobodan-praljak
You are here: Home Школа III и IV група (12-14 год., и од 15 год.)

Login